Gå til indhold

Grund til både frygt og håb: Ny handicapaftale landet

Der landede i starten af maj en ny politisk aftale på handicapområdet. En aftale, som vi har set frem til med lige dele håb og frygt. Frygt for at det er kommunernes økonomi, der fremover kommer til at styre, hvordan livet bliver som handicappet - den frygt er desværre blevet bekræftet.

Der landede 2. maj en ny politisk aftale på handicapområdet, som social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (Socialdemokratiet) sammen med Radikale Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti står bag. En aftale, som vi har set frem til med lige dele håb og frygt.
Frygt for at det er kommunernes økonomi, der fremover kommer til at styre, hvordan livet bliver som handicappet - den frygt er desværre blevet bekræftet.
Håb blandt andet for at der kan ske en bedre specialeplanlægning – og det ser der ud til at kunne blive taget hul på.

FDDBs formand, Jackie Lehman Hansen, forklarer:
”Vi får ondt i maven over, at økonomien kommer til at være det styrende element i den her aftale, men der er bestemt også positive takter.
Vi kan tilslutte os forenklingen af administration af merudgiftydelsen og af hjælpemiddelområdet. Alle vi handicappede ved, hvor tung og drænende den proces kan være.
Vi ser også positivt på meldingen om, at partierne vil lave en ny model for, hvordan den højt specialiserede del af handicapområdet kan inddeles i specialer.
Det vil give udpræget god mening på døvblindeområdet, da der er så få døvblinde i hver kommune, at det praktisk talt er umuligt at opretholde et særlig højt vidensniveau i kommunerne.
Det går ud over døvblindes trivsel og chancer for at leve et liv, der giver mening. Noget vi flere gange har nævnt som et ønske over for både ministeren og forskellige ordførere.
Vi vil gøre vores til at blive ved med oplyse om, hvorfor døvblindhed kræver sin egen specialeplan".

 

Læs mere om…

Logoer bag den fælles opfordring

Fælles opfordring fra 38 organisationer: Vælg den rigtige vej for dansk socialpolitik!

DøvBlinde Danmark var i april medunderskrivere af en fælles opfordring fra 38 organisationer! Vi kender vejen, der før er til besparelser, og den ønsker ingen døvblinde at komme ned ad. 

Lydfyr testes

Vi arbejder for lydfyr med vibration

DøvBlinde Danmark har i flere år presset på for at få kommunerne til at installere vibration, når de opsætter lys- og lydfyr i vejkryds, så døvblinde kan krydse vejen på egen hånd. Nu har arbejdet  båret frugt mange steder. 

Døvblinde vandrer sammen med ledsagere i skoven

Arrangementer

DøvBlinde Danmark holder masser af kurser, temadage og udflugter, så du kan altid finde noget, der passer dig. Vi tager hensyn til lyd- og lysforhold og værner om det stærke fællesskab