Gå til indhold

Formandens vinkel

Her kan du se formandens vinkel fra seneste Medlemsnyt på tegnsprog

Tekstversion

Af Jackie Lehmann Hansen, formand i DøvBlinde Danmark 

2. maj landede en politisk rammeaftale på handicapområdet. Rammeaftalen er indgået af regeringen, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre.

Rammeaftalen består af to dele. Første del er initiativer, der skal igangsættes på kort sigt, altså i 2025 - 2026. Her skal fx kigges på forenkling af merudgiftsydelsen og forenkling til bevilling af bestemte hjælpemidler. I alt er her 18 initiativer, som aftaleparterne skal kigge på inden for de næste par år. Derudover er der et flerårigt arbejdsprogram. Her skal fx kigges på specialeplanlægningen på det specialiserede socialområde – det er særligt her, vi ønsker, at døvblindeområdet får sit eget specialeområde.

Det er positivt, at der nu er landet en politisk aftale på handicapområdet, men omvendt er vi mange i handicapbevægelsen, der frygter, at rammeaftalen er en spareøvelse, og at økonomien må vægte højere end borgeren. Dette er selvfølgelig noget, jeg sammen med vores Forretningsudvalg og Hovedbestyrelse holder nøje øje med, og som vi vil reagere på sammen med andre medlemsorganisationer i Danske Handicaporganisationer.

Jeg ønsker jer alle en fantastisk sommer!

Læs mere om…

Kvinde aflæser label med lup

Hvad er døvblindhed?

Definitionen på døvblindhed er en kombineret nedsættelse af syn og hørelse i en sådan grad, at det er vanskeligt for de nedsatte sanser at kompensere for hinanden. 

En historisk dag for DøvBlinde Danmark

En historisk dag for DøvBlinde Danmark

15. maj blev en historisk og helt igennem festlig dag med reception, masser af glade medlemmer og gæster, som kom til fejring af vores nye navn DøvBlinde Danmark. Over 100 venner og medlemmer af foreningen kiggede forbi og var med til at sætte en fantastisk stemning.  

Døvblinde vandrer sammen med ledsagere i skoven

Arrangementer

DøvBlinde Danmark holder masser af kurser, temadage og udflugter, så du kan altid finde noget, der passer dig. Vi tager hensyn til lyd- og lysforhold og værner om det stærke fællesskab