Gå til indhold

Formandens vinkel

 

 

Tekstversion

Af Jackie Lehmann Hansen, formand i DøvBlinde Danmark 
 

I maj udgav DøvBlinde Danmark rapporten ’Mellem 2 stole’.
Rapporten er resultatet af, at vi i forbindelse med den politiske handlingsplan ønskede at få afdækket, hvordan rehabiliteringsindsatsen på døvblindeområdet ser ud i Danmark.

Rapporten kommer med mange gode anbefalinger og viser desværre, hvor ustruktureret døvblindeområdet i Danmark er.
I vores handlingsplan står der, at vi skal arbejde politisk hen mod en mere central placering og organisering af døvblindetilbud i Danmark.
Vi er ganske få døvblinde, og vi har et meget komplekst og højt specialiseret handicap, hvor det ikke giver mening, at det kommunale selvstyre kan sætte niveauet for, hvilken hjælp den enkelte døvblinde får i hver kommune.

Kan det for eksempel have sin rigtighed, at en døvblind i en kommune kan få hjælp og vejledning til at kunne klare sig selvstændigt, mens en døvblind i en anden kommune skal bruge en masse ressourcer og kæmpe sig til den ret, som lovgivningen giver? Nej vel.

Derfor peger rapportens resultater på, at døvblindeområdet bør centraliseres. Jeg arbejder, sammen med hovedbestyrelsen, videre på at fortælle om rapportens mange resultater, samt pege på hvordan vi løser udfordringerne bl.a. ved at centralisere og udvikle ekspertisen på døvblindeområdet.

Vi bruger rapporten til at vise de huller og udfordringer, der er på døvblindeområdet. Rapporten er et værktøj, som vi kan arbejde med i mange år frem og som kan give grobund for i fremtiden at undersøge mere specifikke områder indenfor døvblindeområdet.

Hvis du er nysgerrig efter at læse rapporten, kan du henvende dig til sekretariatet eller finde den på vores hjemmeside under Viden om.

Læs mere om…

Kvinde aflæser label med lup

Hvad er døvblindhed?

Definitionen på døvblindhed er en kombineret nedsættelse af syn og hørelse i en sådan grad, at det er vanskeligt for de nedsatte sanser at kompensere for hinanden. 

En historisk dag for DøvBlinde Danmark

En historisk dag for DøvBlinde Danmark

15. maj blev en historisk og helt igennem festlig dag med reception, masser af glade medlemmer og gæster, som kom til fejring af vores nye navn DøvBlinde Danmark. Over 100 venner og medlemmer af foreningen kiggede forbi og var med til at sætte en fantastisk stemning.  

Døvblinde vandrer sammen med ledsagere i skoven

Arrangementer

DøvBlinde Danmark holder masser af kurser, temadage og udflugter, så du kan altid finde noget, der passer dig. Vi tager hensyn til lyd- og lysforhold og værner om det stærke fællesskab