Gå til indhold

Danske unge deltog i Europæisk Ungdomslejr for døvblinde

I slutningen af juli deltog to repræsentanter fra DøvBlinde Danmarks Ungdomsudvalg, Jacob Amtrup Hansen og Misbah Ilyas, i den europæiske ungdomslejr for døvblinde.

Lejren blev holdt i Düsseldorf, Tyskland, og var arrangeret af den tyske døvblindeorganisation i samarbejde med den Europæiske DøvBlinde Union og det tyske ungdomsdøveforbund.

Under temaet “Yeah, my identity is DeafBlind. What is your excuses?” (oversat: Ja, min identitet er døvblind. Hvad er din undskyldning?) deltog de aktivt i en række debatter, workshops og foredrag. Diskussionerne spændte vidt, fra døvblindekultur til de daglige udfordringer, som døvblinde står overfor.

Et af de interessante emner, der blev diskuteret, var et fælles europæisk handicapkort (European Disability Card), som endnu ikke er introduceret i Danmark. Dette kort vil blandt andet gøre det lettere for døvblinde at rejse i Europa, og vores to danske deltagere ser potentialet i at arbejde for at få kortet indført i Danmark.

Jacob og Misbah fortæller: ”Det fedeste ved lejren var at møde en masse unge fra hele Europa. Vi delte viden om hjælpemidler og udfordringer, og havde åbne, ærlige samtaler om vores personlige oplevelser som døvblinde. Det skabte et stærkt fællesskab, hvor vi kunne lære af hinanden og føle os forstået på et dybere plan.”

Den store tyske tv-station ARD har i deres tegnsprogsserie "Sehen statt Hören" bragt et indslag fra lejren på tysk tegnsprog, med tysk stemmetolkning og tyske undertekster: LINK TIL INDSLAG HER.

Den næste EDBY-lejr vil finde sted i Malta i 2026.

Læs mere om…

Kvinde aflæser label med lup

Hvad er døvblindhed?

Definitionen på døvblindhed er en kombineret nedsættelse af syn og hørelse i en sådan grad, at det er vanskeligt for de nedsatte sanser at kompensere for hinanden. 

Årsberetningen 2023

Årsberetningen er klar!

Så er Årsberetningen klar! Læs om årets begivenheder og bliv klogere på formandens visioner for fremtiden. Beretningen fås i flere forskellige versioner og kan downloades her

Døvblinde vandrer sammen med ledsagere i skoven

Arrangementer

DøvBlinde Danmark holder masser af kurser, temadage og udflugter, så du kan altid finde noget, der passer dig. Vi tager hensyn til lyd- og lysforhold og værner om det stærke fællesskab